Det var en våryr gjeng bilentusiaster som endelig kunne ta fram doningene i samlet tropp, da Hell Cruisers hadde sitt tradisjonelle vårslipp i Stjørdal sentrum Kristi Himmelfartsdag.

– Dette er det mange som har ventet lenge på, sier leder i Am Car-klubben, Anne Britt Jensen. Været var ikke optimalt, men det la ingen demper på stemningen og rundt 60 bileiere risikerte både lakk og krom for å markere at våren har ankommet Trøndelag.

Saken fortsetter under lydklippet

Amerikansk stil

Det er bilinteressen og lidenskapen for amerikansk kultur og livsstil som ligger i bunn for de aller fleste av klubbens rundt 70 medlemmer.

– Dette har til og med preget kjøkkenet mitt hjemme, ler Anne Britt.

– Der har jeg både kjøleskap og mikrobølgeovn i retrostil og svarte og hvite fliser på gulvet, avslører hun og legger til at hun ikke har rukket å ha fått tatt turen over dammen enda.

– Nei, jeg kjører drag race også, så det blir travelt. Men det står på programmet for meg og mannen min, som er like fascinert av amerikanske biler som jeg er.

Kompiser

For Anne Britt og mannen begynte det hun nå kaller en livsstil, med at noen kompiser kjøpte amerikanske biler.

– Dermed ble det til at vi gjorde det samme. Etter hvert oppsøkte vi miljøet i Hell Cruisers og der møtte vi likesinnede. Hun forteller at det er mye som skjer i løpet av sommerhalvåret.

– Vi har både faste arrangementer og mer spontane sosiale sammenkomster, der vi samles for å kjøre på tur og da gjerne i bedre vær enn vi har i dag. Hun sier at klubben nå opplever en oppgang i medlemstallet.

– Men vi har plass til flere. Du behøver ikke å ha bil, men bilinteressen, den bør være der, mener Anne Britt Jensen.