Søndagsettermiddag var det klart for årets tv-aksjon, hvor pengene i år går til organisasjonen CARE og deres arbeid med å gjøre verden til et bedre sted for kvinner i sårbare land. Dette gjorde at flere stjørdalingen tok turen til Kimen kulturhus for å bidra ved å melde seg som bøssebærer. Noen av de som hadde meldt seg opp som bøssebærere var den dynamiske duoen Mette Sneeggen og Borghild Malvik. De går tur hver dag og fant ut at det var perfekt legge ut på søndagstur samtidig som de støttet en god sak.

Saken fortsetter etter lydklippet

- Det at de i år skal støtte opp om kvinner og kvinners rettigheter er noe vi damer blir litt forhekset av. Det er jo ikke alle som har det like bra som oss i Norge, forklarer Mette Sneeggen.

- Vi har det litt for godt her hjemme, så det er veldig greit å bli opplyst om det, fortsetter hun.

Viktig sak

Sneeggen har med seg blidjenta Borghild Malvik, som synes det er fint å ut og gå tur i finværet, når hun blir spurt om hun synes det er viktig å samle inn penger til de som ikke har det så bra er svaret klart:

Ja! sier Malvik.

Bøssebærerne for årets tv-aksjon har vært heldige med været, det er fin temperatur og solskinn. Det er ekstra hyggelig å være bøssebærer når man kan kombinere arbeidet for en god sak med søndagsturen.

- Vi er på tur hver eneste dag og dette er en perfekt søndagstur. Også gjør vi noe godt for andre, og det setter vi pris på. Både jeg og Borghild, sier Sneeggen.

Hun for støtte av en smilende turkompanjong Borghild.

Håper det vil gi muligheter

Selv om vi vet godt at ikke alle har det like bra som her i Norge er det likevel vanskelig å forestille seg hvor dårlig situasjonen er for andre. Både Sneeggen og Malvik håper årets tv-aksjon vil hjelpe til med å åpne øynene til folk og at flere begynner å engasjere seg.

- Vi får jo en del informasjon igjennom media, men dette er jo en enda større sak, hvor utsatt disse kvinnen faktisk er. Så jeg håper folk blir mer opplyst og at det engasjerer seg mer.

Hva tenker du om arbeidet CARE gjør?

- Jeg synes det er kjempebra, helt toppers. Så håper jeg det gir mange muligheter, avslutter Sneeggen.