Kristine med beviset på at hun nå blir satset på. Foto: Privat

15 år gamle Kristine Røen fra Hessdalen går i storebror Eriks fotspor og satser på styrkeløft. I likhet med Erik så trener hun til daglig i den kalde og tidvis forblåste garasjen i Eggalia i Hessdalen.

Om det er fasilitetene i garasjen som gjør at styrkeløfterne i familien Røen har det lille ekstra, vites ikke, men også Kristines mange tunge løft begynner å gi resultater.  Nylig kom meldinga fra Norges Styrkeløftforbund om at hun var tatt ut på regionlaget i styrkeløft utstyrsfritt.

Mange stevner

Sin unge alder til tross - Kristine Røen har deltatt og tatt medaljer på flere stevner, både regionalt og nasjonalt. På et regionmesterskap i Trondheim sist sommer satte hun ny personlig rekord i samtlige tre øvelser med serien 100 kg knebøy, 47.5 kg i benkpress og 120 kg i markløft - totalt 267,5 kg. Dette ble behørlig gruset på et stevne på Røros i desember med serien 125, 57,5 og 130 - totalt 312,5 kg. Slå den gutter !

I april i fjor tok hun sølv i sin klasse i NM i Fredrikstad.

(Saken fortsetter under bildet)

Kristine lærer mye ved å trene sammen med storebror Erik. Foto: Per Magne Moan.
Banksjef Eiving Langseth flankert av det råsterke søskenparet Erik og Kristine Røen fra Hessdalen. FOTO: Per Magne Moan

Også andre har fått opp øynene for det sterke søskenparet i Hessdalen. Da Sparebank 1 SMN feiret sitt 125 årsjubileum i Ålen i 2015, var Kristine og Erik blant de som fikk tildelt utviklingsstipend av banken.

For ung for Nåva

Merittene til tross, så må Kristine fremdeles trene i den kalde garasjen i Eggalia. Hun har svært gjerne villet begynne å trene på Nåva i Ålen, men her får hun beskjed om at hun må vente til hun blir 16 år.

Det blir garasjen i enda ett år for Kristine. Foto: Per Magne Moan.

Kristin Bendos ved Nåva Treningsstudio sier at Nåva er et ubemannet treningssenter som drives på dugnadsbasis og at det derfor er spesielle forsikringskrav som gjelder.

- Da vi ikke har betjening så er det ikke tillatt for personer under 16 år å trene, blant annet på grunn av  risikoen for skade. Det er flere yngre som helt sikkert kunne tenkt seg å trene her, men dette er et ansvar vi ikke har mulighet å ta, sier Bendos til Nea Radio. Heller ikke om storebror Erik er med som trener, så kan dagens regler omgåes sier hun.

Derfor ser det ut som om Kristine må holde ut nok en vinter i garasjen.