Etter å ha prøvd paintball for rundt åtte år siden ga sporten mersmak for Roar Brekken. Dette førte til at han, med hjelp av sine sønner, realiserte Forbord paintballpark like utenfor sitt eget stuevindu. Nå har parken vært i drift i om lag tre år, med alt av nødvendig utstyr inkludert.

- Vi har hatt en paintballpark her i ca tre år som vi driver utleie på. Den har vi bygget opp med paller, rundballer og litt forskjellig utstyr. Vi har prøvd å gjøre det litt billig. I tillegg har vi en skogsbane det går an å spille på, forklarer Roar Brekken.

- Interessen ble skapt en gang da vi var i Elverum å deltok på et stort skogs-spill. Det var i 2012, da dro jeg med min eldste sønn og en kompis av han, og da ble vi hektet. Etter det har vi holdt på med litt paintball hele tiden og bygd opp banen steg for steg, helt til vi har fått den dit den er i dag og vi kan tilby utleie på den, fortsetter han.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Utstyret i orden

Paintball er like gøy som det er actionfylt. Det er nemlig ikke helt smertefritt, men det er også en del av poenget; man får virkelig følelsen av at noe står på spill og det blir desto viktigere å prøve og unngå motstanderens markører. Det er derfor viktig å ha ordentlig utstyr. Ellers er det en sport som egner seg for de fleste:

- Paintball er for alle. Det er faktisk en voksende sport i Norge. Det er egentlig ingen aldersgrense, men vi har en nedre grense på rundt 13 år. Men har man med foreldre går det an å spille med unger som er enda yngre, opplyser Brekken.

- Vi kaller det ikke et gevær eller våpen, vi kaller det markør, fordi vi markerer motspillerne. I tillegg er det viktig med maske, ettersom sikkerhet er noe vi tar veldig alvorlig, så maske må alltid være på. Så har vi kjeldresser som vi låner ut, slik at klærne ikke skal bli altfor malingsflekket. Malingen er biologisk og nedbrytbar, så den forsvinner ved vask, forteller han.

Åpen dag

I løpet av sommeren har de arrangert åpne dager, slik at de som er nysgjerrige på sporten kan komme å prøve ut paintballbanen.

- Åpne dager har vi hatt mer fokus på i år. Det er for å prøve å trekke flere til parken, slik at flere får prøvd sporten på en rimelig måte. Da har vi lagt ut et åpent arrangement på facebook, men med billettbestilling, slik at vi har kontroll på antallet. Vi har hatt veldig godt besøk og folk har trivdes. Når de kommer på åpen dag så betaler man kun for ballene de bruker og ikke leie av utstyr, det sponser parken. Så det har vært veldig gøy, sier Brekken.

Planer for videre utvikling

Brekken forteller om planene for parken fremover. En av planene er å dra i gang et turneringslag, noe som er så godt som etablert. Planen er å delta på en turnering i september, så hvis noen skulle være interessert i å prøve ut en ny sport, er det bare å ta kontakt:

- Vi jobber hele tiden med videreutvikling av parken, få til flere og bedre dekninger. I tillegg så prøver vi nå å etablere et turneringslag her på Stjørdal. Faktisk skal vi prøve oss på et stiftelsesmøte nå på torsdag, det blir spennende. Vi har en syv til åtte ungdommer som har lyst til å prøve seg på ordentlig spill, smiler han.

- Vi var i Orkland for rundt en måneds tid siden å var med på åpen dag der. De har en ordentlig paintballbane, en såkalt speedball bane, der vi fikk prøve oss på skikkelig paintballspilling. De som var med syntes det var kjempeartig, derfor prøver vi nå å få etablert et lag her på Stjørdal, avslutter han.