Riastvegen er som den pleier på denne tiden av året, vinterstengt, og ofte går det mot pinse før veien blir brøytet og åpnet for trafikk. Men det har tydeligvis ikke de som programmerer gps-er for bruk i biler, fått med seg.

Onsdag fikk skiturister som befant seg i nærheten av Målåsetre i Ålen seg en overraskelse. Vanligvis så er det en og annen snøscooter som brummer forbi, men nå skyltes motorduren en stor semitrailer som kom kjørende opp veien fra Reitan. Veien er brøytet opp til parkeringsplassen på Målåsetre og der ble det bom stopp for lastebilen.

Et vitne til hendelsen sier til Nea Radio at sjåføren nok hadde stolt på gps-en i bilen som foreslo Riastvegen som førstevalget på veg nordover.

Semitraileren ble stående bom fast ved bommen og sjåføren klarte heller ikke å få snudd bilen. Derfor måtte det bilberger til for å hindre at traileren ble stående til utpå sommeren når veien blir brøytet og åpnet.Artikkelen fortsetter under bildet

Bergingsbil måtte til for å få snudd semitraileren. Foto: Privat

Lignende hendelser der sjåfører stoler blindt på forslag fra gps-er dukker stadig opp. Blant annet har utenlandske vogntog flere ganger sakset og blitt stående bom fast på veien mellom Sundet og Galåen i Røros.