Norske Lakseelver og Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangerte lørdag den nasjonale åpninga av laksesesongen 1. juni ved Hembre Camping i Stjørdal.

Vakkert akkompagnert av sindige, men nokså flomstore Stjørdals-elva, var det klima- og miljøminister Ola Elvestuen som stod for den offisielle åpninga sammen med ordførerne langs Stjørdals-elva, Ivar Vigdenes (Stjørdal) og Kari Anita Furunes (Meråker).

Mange var samlet til familiedag ved Hembre Camping, der også Stjørdals-elvas første laks for sesongen (på 8,7 kg) ble behørig premiert.

I tillegg var det foredrag, instruksjon i fluebinding, fluefiske, laksequiz, servering og underholdning ved duoen Siri Bones og John Oddstein Aune . Stjørdal Jeger- og Fiskerforening sørget forøvrig for et prikkfritt arrangement, der spesielt ungdomsgruppa fikk vist seg skikkelig fram.

De frammøtte fikk også med seg en times lang politisk debatt, der sentrale spørsmål om villaksens utfordringer og framtid ble diskutert av et panel som representerte åtte av partiene på Stortinget.