Hele 60 prosent av de ansatte i Malvik kommune står nå i heltidsstillinger. Rekorden, som er resultatet av målrettet arbeid fra politikere, administrasjon og ansatte i kommunen, ble feiret med kake under kommunestyret mandag kveld.

– Dette er en fantastisk nyhet å kunne komme med, sier organisasjonssjef Randi Rasmussen. Sammen med kommunalsjef Tone Østvang, fikk hun en hel time til å presentere både prosessen og resultatet så langt.

Saken fortsetter under lydklippet

Høyere målsetning

Kommunen har som mål å nå 65 prosent ansatte i heltidsstilling.

– Vi er svært fornøyde med å ha kommet så langt som vi har gjort og aldri har andelen vært høyere, men vi har fremdeles en vei å gå. Særlig i tradisjonelle kvinnesektorer, som helse og velferd, er andelen fremdeles lav, sier Tone Østvang.

– Her er vi bare på 35 prosent, noe som er for lavt. Men, vi setter inn tiltak for å jobbe videre.

Lanvgakter

Et av tiltakene som skal prøves, er å innføre langvakter.

– Her er det viktig å understreke at dette er helt frivillig for de ansatte. Men i en prøveperiode skal vi se på om dette kan være noe som hjelper oss på veien mot å gi heltidsstillinger til dem som ønsker dette. Det er en utfordring i helse og omsorg å til en hver tid ha riktig kompetanse på plass. Ved å ta ut all kompetansen de ansatte sitter med, med andre ord via heltidsstillinger, vil dette være et langt mer oppnåelig mål, mener Randi Rasmussen.

Politisk vilje

Ordfører Ingrid Aune har lenge vært en pådriver for å jobbe aktivt for å danne en heltidskultur i kommunen.

– Vi møtes stadig hyppigere og har møter der vi ser i detalj gjennom det vi kaller en stillingsbank, som viser hva hver enkelt ansatt ønsker seg, sier hun og understreker at stillingsbanken og ønskene som ytres der er helt anonyme.

– Det er derfor en stor glede for meg å se at resultatene av dette arbeidet begynner å virkelig vises, sier hun.

– Det er også gledelig at selv om Malvik ikke er alene om å jobbe med denne problematikken, så ligger godt i front, sier en fornøyd ordfører Aune.