Onsdag kveld ble årets siste kommunestyremøte i Holtålen gjennomført. Med de ferske koronabestemmelsene til grunn, så ble møtet stengt for publikum, men FjellTV var til stede og streamet møtet.

Blant sakene som ble behandlet var neste års budsjett, der innstillingen gikk på å bruke over 5,1 millioner kroner fra disposisjonsfondet for å komme i pluss.

– Dette er ulovlig bruk av fond, sier Pensjonsitpartiets Olav Halvor Megård. Han mener handlingsregelen åpner for bruk av 10 prosent av fondet, som i dag har en saldo på 21 millioner.

Han frykter at dette kan tvinge frem en ny behandling av budsjettet.

– Hvis det er slik at Statsforvalteren ikke godkjenner det ut fra vedtatt handlingsregel, så vil jo budsjettet komme i retur, sier han.

En annen opposisjonspolitiker som stemte imot deler av budsjett, var Ann Elisabeth Hansvold. Hun sier vedtaket var som forventet.

– Jeg vet at Olav Halvor liker å kalle oss bekymringspartiet og det tror jeg vi alle er. Men det er jo en alvorlig situasjon og det er ikke noe som tilsier at det skal bli bedre.

Hun savner også resultater fra prosjektet Blanke Ark.

Både Hansvold og Megård mener at budsjettprosessen burde startet langt tidligere og involvere kommunestyret på en langt bedre måte.

Da media ikke fikk være tilstede på onsdagens møte, kom begge innom Nea Radio for en kommentar etter møtet.

Hør intervjuet her: