-Aktiv sommer ble egentlig mye mer omfattende enn det var tenkt men likevel ble ikke de tildelte pengene oppbrukt. Så vi bestemte oss for å videreføre tilbudet i høstferien, sier Tove Storhaug til Nea Radio.

Fra mandag til og med onsdag i høstferien blir det aktivitetstilbud for skolebarn fra første til sjuende trinn. Storhaug sier at det blir de tre første dagene fordi de ikke vil arrangere noe samtidig som SelbuLAN.

-Vi begrenser tilbudet til de tre første dagene i høstferieuka. Fra torsdag skal det arrangeres SelbuLAN, og vi ønsker ikke at disse tilbudene skal konkurrere med hverandre. Lanet er også populært, sier Storhaug videre.

Programmet

Mandag blir det en dag med mange aktiviteter, blant annet svømming, for første til fjerde trinn. For femte til sjuende trinn gjentar de suksessen med bandcamp, der elevene skal danne et band og øve på å spille sammen.

Tirsdag blir det gårdsbesøk for de yngste og programmering for mellomtrinnet. Onsdag blir det kreativ dag for de yngste og en dag på Patrusli Gård for mellomtrinnet.

- Det bli satt opp buss slik at foreldre ikke trenger å kjøre og vi sørger også for mat alle dagene, så det er ikke nødvendig å ha med matpakke, sier Storhaug.

Påmeldingen er allerede åpnet så det er bare å melde seg på via en egen lenke på nettet sier Storhaug.

- Tilbudet er gratis og det er begrenset kapasitet, så det gjelder å være tidlig ute med påmelding. Det er ikke sikkert at vi får midler til å arrangere noe lignende senere så her bør foreldre kjenne sin besøkelsestid å melde på ungene sine, avslutter hun.