Det er sliten og oppgitt Helge Kvithammer vi møter på Væktarstua denne gang. Han og familien har bestemt seg for å kaste inn håndkleet. Motbakkene har vært mange, bratte og lange.

- Vi startet fjoråret knallhardt med opplånt kapital og heldigvis stor ordrereserve. Så kom smellen med pandemien i mars, og håpet om et godt år ble erstattet av nedstenging i påska og flere restriksjoner i tida som fulgte. Vi tapte over to millioner i omsetning, forteller Helge Kvithammer.

- Vi måtte på nytt låne inn private midler på nyåret for å kunne drive videre og har hatt en tøff økonomisk periode fram til nå. Også denne påska fikk vi strenge restriksjoner, blant annet fikk vi ikke servere alkohol. Vanligvis utgjør ti dager i påska over ti prosent av årsomsetninga på Væktarstua, nå fikk vi bare 25 prosent av ei normalomsetning.

VÆKTARSTUA: Her skulle det klargjøres for viltaften og julebord. Slik ble det ikke. Foto: Andreas Reitan

Koronastøtte?

- Nei, verken stat eller kommune har bidratt nok til at situasjonen kunne blitt annerledes. Støtten utgjør ikke mer enn 30 prosent av det vi ble lovet av faste utgifter. Begge de to siste somrene har vært gode og har vært med på å dekke opp tapet fra første halvår, men skapte ingen buffer for høsten. Mangelen på arbeidskraft i de travleste periodene har også påvirket beslutninga vår, sier Kvithammer.

- Ikke mulig å fortsette

- Familien har stått på 24/7, og vi er både fysisk og mentalt utslitt. Dette kunne ikke fortsette. Vi kunne sikkert gjort ting bedre, men det kan vi ikke gjøre noe med nå. Svært mange andre drivere i samme bransje har lagt ned i den svært vanskelige perioden. Nå håper vi at nye drivere kan melde seg, drivere med guts for å drive Væktarstua videre. Hotellet er viktig for oss i familien, og det er ikke minst svært viktig for Tydal, sier Helge Kvithammer.

- Stor aktivitet i sommer sammen med knallhard jobbing gjør at svært få taper økonomisk på oppbudet vårt. Det er familien som taper desidert mest, både økonomisk og ikke minst personlig, sier Helge Kvithammer.

Sylene Eiendom

Sylene Eiendom AS ved Helge Kvithammer er fortsatt eier av hotellet og eiendommen. Dette selskapet vil disponere og leie ut eiendommen. Den store endringa nå er at både hotell, kafè og restaurant vil være stengt. - Hotellrommene som er solgt vil heller ikke bli berørt, bortsett fra at det ikke vil være mulig å kjøpe seg en pizza i Café Martine, sier Helge Kvithammer.