En rekke personer har opplevd og blitt frastjålet diverse gjenstander den siste tiden i Trøndelag. Blant annet under en konsert med Magnus Hestegrei, ble fire elsykler verdt over 150.000 kroner stjålet ifølge Trønder-Avisa. Etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Ellen Mari Burheim, sier økning i tyveri er markant.

- Det er en økning i tyveri av både sykler og gjenstander. Folk tar seg inn i både boder, garasjer og det som er. Det har vært en markant økning nå i sommer den siste tiden, av både sykler og andre ting.

Inn i åpne boder på dagtid

Politiet har flere personer som nå jobber med den siste tids tyverisaker, og prøver å få ryddet opp i den siste tids saker så raskt som mulig.Frem til mandag hadde tre personer blitt anmeldt, og politiet jobber nå med å skaffe seg oversikt.

- Vi driver med sporing av gods som er funnet hjemme hos de her personene, både på bopel og andre bygg vi vet de benytter seg av. Det er veldig mye som er funnet, så vi trenger noen dager på å få sporet alt, og få mulighet til å kontakte eiere på gods etterhvert som vi får en oversikt.

Burheim sier det ikke bare er ting som står ulåst, eller på kveldstid det skjer tyveri.

- Det meste som meldes til oss er innlåst, i garasjer og boder som i utgangspunktet ikke står åpent. Vi har eksempler på folk som tar seg inn når ting er åpent på dagtid, så det varierer litt.

Anbefaler å anmelde

Noe som gjør jobben til politiet vanskeligere, er å spore gods til rettmessig eier. Dette gjelder både sykler og andre gjenstander som har blitt stjålet. Burheim sier det derfor vil være til stor hjelp med merking av utstyr, og registrering av sykkelens rammenummer.

- Det gjør jobben veldig enklere for oss (kjennskap til sykkelens rammenummer journ.anm.), når det er noe som er søkbart. Rammenummer på sykler og merking av utstyr er kjempe viktig, sånn at vi får gitt gods tilbake til rette eier.

Hun anbelfaer samtidig folk om å anmelde tyveriet.

- Anbefaler alle å anmelde, det gjør også jobben lettere når man skal hente frem eier senere.

Dersom du kommer over gods du vet er stjålet, ber Burheim publikum om å ta kontakt med de via telefon eller Facebook, dette da det fort blir litt mye folk i resepsjonen.

Hør hele intervjuet med Ellen Mari Burheim i lydfilen under.