AtB Mobillett er i dag tilgjengelig på buss og trikk i Trondheimsregionen, og på enkelte hurtigbåtsamband, men ikke i øvrige Sør-Trøndelag eller i Nord-Trøndelag. Når appen nå innføres i hele Trøndelag 2. januar kan alle busspassasjerer i fylket bruke mobilen til å betale for reisen.

Ett Trøndelag – én billett-app

Utvidelsen av bruksområdet for appen, kommer som følge av fylkessammenslåingen og at det lanserer ny og forenklet pris-, rabatt- og sonestruktur for hele fylket. Enklere prismodell har gjort det teknisk mulig å tilby AtB Mobillett for alle reisende.

– Vi vet at kundene setter pris på å kunne bruke mobilen til å kjøpe billett. I StorTrondheim kjøper rundt fire av ti billett med appen, mens de fleste andre benytter reisekortet t:kort, forteller Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

Ny prismodell og bruk av AtB Mobillett gjelder for de fylkeskommunale rutene.

Dyrere å betale kontant

Av hensyn til sikkerhet og effektivitet blir det fra 2. januar 23 kroner/11 kroner dyrere å

betale billetten med kontanter på buss og trikk der hvor det er andre betalingsmåter

tilgjengelig. AtB anbefaler også av den grunn å benytte AtB Mobillett som

betalingsmiddel. Eksisterende app-brukere må oppdatere

Kunder som allerede benytter AtB Mobillett og som skal gjennomføre kjøp etter årsskiftet, må oppdatere appen. Oppdateringen vil bli gjort tilgjengelig i App Store og Google Play mandag 1. januar 2018.

Ut perioden

Kunder med periodebillett i AtB Mobillett som varer lenger enn 1. januar, kan bruke billetten til perioden går ut, for så å oppdatere appen før kjøp av ny periode. AtB oppfordrer alle nye og eksisterende kunder som har spørsmål om AtB Mobillett til å ta kontakt med AtB kundesenter.