Vinneren ble Anne Katrine Dille da RørosBanken delte ut "Folkets julegave" torsdag. Hun gir umiddelbart gaven på kr 30.000,- videre til Norske Redningshunder, Røros lag (NRH).

Dille ble nominert for sitt brennende engasjement for nettopp NRH, der hun er instruktør og ansvarlig for treningene tre ganger i uka. Hun er også styremedlem i NRH Røros lag.

Dille sier at det nesten er umulig å forstå hvor mange timer det legges ned for å få lære opp både hunder og hundefører. Hun har selv to godkjente redningshunder.

- I det øyeblikk det handler om liv og død er alt arbeidet verdt hver time, sier Dille, som legger vekt på det samfunnsmessige bidraget hun føler på i dette arbeidet.

- RørosBanken er glad for å kunne gi årets julegave på kr.30.000 til dette formålet, sier Ingrid Brynhildsvoll Svendsen, markeds- og salgsansvarlig i RørosBanken.

Til finalen kom også ildsjelene Jørgen Tronsmed i Røros Grappling Club og Gunnar Berg i Røros Tur- og løypeforening.

Fem millioner

RørosBanken har tidligere i jubileumsåret delt ut nesten 5 millioner kroner i stipend, gaver og sponsorstøtte til alt fra unge talenter, lag/foreninger og til institusjoner i lokalsamfunnet.

FOLKETS JULGAVE: Ingrid Brynhildsvoll Svendsen i RørosBanken delte ut nye 30.000 kroner. Foto: RørosBanken