Snill og hjelpsom

Tina Yvonne Norum beskriver Gaute som en av de snilleste og mest hjelpsomme menneskene hun har møtt. Han var alltid der for andre og elsket å jobbe. Kompisene hans skryter også av ham og hans arbeidsinnsats.

-Gaute er noe av det snilleste og mest hjelpsomme mennesket jeg har vært borti. Han elsker å jobbe. Han jobber hardt og bra, sier Norum.

Den siste natta

Den siste natta Gaute ble sett, hadde han og Tina kontakt via Snapchat. De utvekslet meldinger og bilder, blant annet av hjemmene sine og planene de hadde for 2023.

-Vi drev på og snappa. Han sendte meg noen bilder av stua og vinduene sine. Vi planla hva vi skulle gjøre i 2023, både i Meråker og her, forteller Norum.

Her er det siste livstegnet fra Gaute. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Planla fremtiden

Ifølge Tina var det ingenting som tydet på at Gaute planla å forsvinne. De diskuterte fremtiden og var i godt humør. Gaute var heller ikke beruset, bare i godt selskap.

"Vi planla jo framtida vår. Selv den natta. Han virka ikke dippa, han var i godt humør. Det siste snappet vi sendte var klokka 04:49 natt til lørdag 17. desember," sier hun.

Tina Yvonne og Gaute fra før forsvinningen. Foto: Privat

Fikk ikke svar

Tina begynte å bli bekymret da hun ikke fikk svar fra Gaute dagen etter. Da mandagen kom, og han ikke dukket opp på jobb, startet panikken for alvor. Hun kontaktet politiet, som satte i gang søk etter Gaute.

– Jeg tror de ringte politiet den mandagen. Politiet ringte meg senere og spurte hva jeg trodde hadde skjedd. Jeg sa at det var ingen grunn til at han skulle forsvinne eller ta sitt eget liv. Han må være et sted, forteller Norum.

Ville ikke gjort dette mot ungene

Tina har ingen tro på at Gaute har tatt sitt eget liv. De hadde hatt mange samtaler om vanskelige tider de hadde kommet seg gjennom sammen, og Gaute var alltid opptatt av sine barn og deres fremtid.

– Vi har begge opplevd ting og vært igjennom ting. Vi har sagt til hverandre at vi aldri vil ta livet av oss selv. Han ville aldri gjort dette mot ungene sine eller meg," sier hun.

Tina Yvonne Norum tror Gaute fortsatt kan være i live og avviser ryktene om at det kan være snakk om selvvdrap. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Kritikk av etterforskningen

Tina uttrykker også frustrasjon over hvordan etterforskningen har blitt håndtert. Hun mener at det burde ha blitt satt i gang større leteaksjoner umiddelbart etter at Gaute forsvant.

"Det har vært altfor lite fokus på at et menneske har forsvunnet sporløst. Noen må sitte på informasjon, noen må vite noe," sier hun.

Politifaglig etterforskningsleder Øyvind Jørgensen i Trøndelag politidistrikt har stor forståelse for Norums frustrasjon. Jørgensen sier til Nea Radio at det i slike saker jobber politiet ut fra faste hypoteser, en av dem er at det kan ha skjedd noe straffbart.

Hør intervju med etterforskningslederen her:

Tror han lever

Til tross for frykten og usikkerheten holder Tina fast på håpet om at Gaute fortsatt er i live, kanskje gjemmer seg et sted langt unna.

-Jeg tror han lever. Jeg håper han sitter inni skauen i ei hytte i Sverige eller nede i Europa et sted. Hvis Gaute plutselig kommer og banker på døra, vil jeg ta imot ham med åpne armer og si at jeg er glad i ham, avslutter hun.

Se hele intervjuet med Tina her: