Redningsmannskaper har klart å redde opp en person fra Levangerelva og har startet pasientbehandling på stedet.

Det var litt etter klokken 11 lørdag formiddag at politiet skrev på meldingstjenesten X at de hadde fått melding om at noen ropte på hjelp ved Elvestien i Levanger.

Foto: Frode B. Strømsvik

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Bjørnar Gåsvik sier at politiet fikk melding klokken 10.53 om høye rop om hjelp og klarte å lokalisere disse til å komme fra elva.

Her ble det observert en mann ute i vannet og brann og redningsmannskaper ble varslet.

– I tillegg varslet vi hovedredningssentralen og fikk satt inn luftambulanse og et SAR Queen redningshelikopter i tilfelle dette skulle bli nødvendig, sier Gåsvik.

Foto: Frode B. Strømsvik

Etter kort tid klarte mannskaper fra brannvesenet å løsne en person som satt fastspent til en elektrisk rullestol ute i elva.

En person fra Levanger brann og redning sier til Nea Radio at det er en rullestolbruker som har kjørt av stien og havnet i elva.

På spørsmål om dette skyldes dårlig sikring av stien, så svarer vedkommende at - det er bare å legge sammen to og to. Det er allerede tatt tak i for å si det sånn.

Klokken 11.17 var mannen ute av vannet og han ble lagt på ei båre og fikk tepper for å få igjen varmen.

– Det ser ut til å ha gått bra, sier Gåsvik.

Han sier rullestolen stod på alle fire hjulene ute i elva og at det er vanskelig å spekulere i hva som er årsak til hendelsen.

– Det er ingen bru på stedet i alle fall, sier han.

Ble heldigvis stående på hjulene ute i elva. Foto: Frode B. Strømsvik