Fylkesvalgstyret stemte onsdag ned et forslag fra Svein Otto Nilsen (PP) om å forlenge fristen for å fremme lister til høstens kommune- og fylkesvalg fra 1. mai til 15. mai.

En av listene som blir rammet av dette er organisasjonen «Folkestyret», som de siste ukene samlet inn stemmer i håp om å kunne komme inn på Fylkestinget til høsten.

Men da fristen gikk ut hadde de bare klart å sanke inn drøyt halvparten av den knapt halvparten av de 500 signaturer for fylket og 300 for kommunen, som kreves.

– Arbeidet med å samle signaturer er mildt sagt krevende. Ved innleveringsfristen for Trøndelag 25. april hadde vi ifølge vår egen oversikt på valgsidene 370 signaturer, sier tillitsvalgt og 2. kandidat på samme liste, Eli Marie Jensen (45).

Det viste seg at kun 261 av disse er gyldige, da mange av de som hadde signert har bostedsadresse utenfor fylket.

– For å kunne signere digitalt på en valgliste må man logge inn med BankID, og man skulle tro at bostedsadressen dermed er registrert. Slik vi ser det, burde det ikke være mulig å signerer ugyldig på en valgliste. Dette medfører mye ekstraarbeid både for de valgansvarlige i fylker og kommuner og oss. I demokratisk ånd burde kanskje signaturene automatisk registreres til Folkestyret-listen i riktig valgkrets, sier Jensen.

Pensjonistpartiets fylkesrepresentant Svein Otto Nilsen mener Trøndelag opererer med egne datoer som er langt fra resten av landet.

– Fristen for å få de nødvendige underskriftene på listeforslagene er forlenget mange steder, slik som Østfold og Buskerud, der den er satt til 15. mai. Etter å ha vært i kontakt med Oslo fikk jeg bekreftet at fristen der er satt til 25. mai.

På onsdagens fylkesvalgstyremøte fremmet Nilsen derfor forslag om å utsette fristen til 15. mai. Men ingen av de andre møtedeltagerne ville være med på dette.

Hør intervju med Svein Otto Nilsen her:

Eli Marie Jensen sier avslaget vil bli anket.

Hør intervju her: