Vi er en gjeng med vanlige folk som jobber for å få mer makt til vanlige folk, forklarer Eli Marie Jensen, som er en av listekandidatene på lista til Folkestyret.

Tror det går

Folkestyre-listen er representert i flere fylker. Nå har de 12 aktive lister med nok aktive medlemmer, som de jobber for å hente inn signaturer til for å få stille til valg. I Oslo har de allerede nådd målet, men i Trøndelag trenger de fortsatt underskrifter.

– De trenger ikke stemme på oss, selv om de signerer på listen, forklarer Jensen.

– Tror du det går?

– Ja, det må gå. Vi bruker jungeltelegrafen, sier Jensen optimistisk.

Mer makt til folket

Grunnen til at hun mener det er viktig at Folkestyret klarer å stille liste til høsten, er fordi hun mener den politiske utviklingen de siste årene har fjernet makten fra folket.

– Vi ser at det er vanskelig å skape positive endringer innenfor et allerede etablerte parti, mener hun.

– I løpet av de siste årene har det sakte, men sikkert, blitt flytta mer og mer makt over til internasjonal storkapital, så avgjørelsene blir tatt langt unna menneskene som blir berørt.

Hør hele intervjuet med Eli Marie Jensen i Folkestyret her:

To nye parti

For å klare å stille liste til fylkesvalget trenger Folkestyre-listen 500 underskrifter.

Fristen for å sende inn partilister til årets fylkestingsvalg gikk ut 31. mars. Ifølge valgansvarlig i Trøndelag fylkeskommune, Siri Houmstuen Ringset, er det 19 partier som ønsker som å stille liste ved fylkestingsvalget i Trøndelag.

Det skal velges 58 kandidater til fylkestinget i Trøndelag ved årets valg.

I tillegg til det nye partiet «Folkestyre-listen» er også «Innovasjon og teknologilisten» ny av året i det trønderske fylkestingsvalget. Partiet De Kristne har byttet navn og stiller nå under navnet «Konservative».

Listeforslagene skal behandles i fylkesvalgstyret 3. mai.

Hør intervjuet med valgansvarlig i Trøndelag fylkeskommune, Siri Houmstuen Ringse her: