Torsdag formiddag gikk det ut en pressemelding fra administrasjonen i Malvik kommune om at det var påvist et nytt smittetilfelle hos en bedrift i kommunen.

Den smittede er en person i 40-årene bosatt i en annen kommune. Vedkommende testet positivt etter å ha vært nærkontakt med personen som testet positivt i Malvik dagen før.

Vedkommende er satt i isolasjon, og har et mildt sykdomsforløp. Personens nærkontakter er satt i karantene og testes fortløpende.

Bedriften vedkommende er ansatt i, er pålagt omfattende smitteverntiltak og restriksjoner. Smittevernkontoret er i tett dialog med bedriften.

Nytt smittetilfelle torsdag ettermiddag

Torsdag ettermiddag kom en ny pressemelding fra kommunen hvor de skriver at en ny person har testet positivt.

Den smittede er en person i 20-årene, som er bosatt i Malvik. Personen skal ha blitt smittet etter nærkontakt med en smittet i samme husstand.

Testen ble tatt i Malvik 9. desember, og bekreftet i dag 10. desember.

Personen har et mildt sykdomsforløp, og dens nærkontakter er varslet.

Henter inn ekstra bemanning

De nye tilfellene de to siste dagene har nå ført til at kommunen henter inn ekstra bemanning for både smittesporing og testing. De har iverksatt en rekke tiltak for å hindre spredning av koronaviruset, og melder om god kapastitet ved testlokalet.

De oppfordrer samtidig alle til å fortsette å følge retningslinjene som er satt, og med det fortsette å hindre spredning av viruset.