Hendelsen har funnet sted på Kleivan i Stjørdal, skriver politiet på Twitter. Klokka 13 skal utflukten være over og kalvene tilbake i bondens varetekt.

– Det som har skjedd er at disse kalvene har stukket av i natt etter å ha blitt skremt av tordenværet, opplyser politibetjent Kristin Maske ved Stjørdal lensmannskontor.

– De forvillet seg uti sjøen i løpet av fjæra på morgenkvisten, fortsetter hun.

Samarbeidsprosjekt: Mannskaper fra både politiet og Avinor måtte bistå i redningsaksjonen som vel må betegnes som den sjeldne typen. Foto: Politiet

– En liten svømmetur

Første forsøk på å få kontroll på kalvene var ikke vellykket, da de fortsatt var veldig redde og løp videre langs fjæresteinen før de ble fanget da tidevannet steg. Maske forteller at det måtte en liten svømmetur til på dyrene før man kunne få dem opp på trygg grunn.

– Vi fikk lurt tau rundt nakken på dem og tauet dem forsiktig etter redningsbåten fra Avinor til et sted der de kunne klatre opp. Så de var ute på en liten svømmetur. De måtte dras og dyttes hele veien opp bakken også, men da de kom opp var de sprettende glade, forteller Maske.

Hun forsikrer at dyrene foruten et par mindre skrubbsår ikke ble skadet i løpet av redningsaksjonen.