Bensinstasjonkjeden Circle K lanserer nå muligheten for å fylle drivstofftanken på en enklere måte.

– Alle som ønsker det kan nå laste ned en app, legge inn registreringsnummer og betalingskort, og så går alt av seg selv neste gang du fyller tanken. Dermed går drivstoffkjøpet så enkelt og raskt som mulig, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge.

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, og rulles nå ut ved totalt 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

– Noen ganger er det hyggelig å legge inn en pause og kanskje fylle kaffekoppen og ta seg en matbit. Andre ganger har du kanskje dårlig tid eller bare lyst til å komme deg videre. Nå kan kundene selv velge hva de vil gjøre, sier Hansen.

Nå kan du fylle drivstoff og betale med bilskiltet ditt Foto: Johnny Syversen

Rent praktisk så laster du ned appen "easyfuel" og legger inn den informasjonen som trengs der. Når du kjører inn på bensinstasjonen så leses bilskiltet ditt av med et kamera og så trekkes beløpet du fyller av direkte fra kortet du har lagt inn i appen.

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.