Roger Moen og Lotte Moen står bak Selbustrand Snøscooterutleie som åpnet sin virksomhet denne helga. De driver utleie av fire scootere, to varekjelker og en personkjelke. Scooterklær kan man enten kjøpe, eller leie. Her håper de å treffe et marked åpningen av scooterløypene har bidratt til å videreutvikle.

-Vi har snakket om dette over en stund, og kona var gira på å prøve noe nytt, sier Roger Moen. Videre kan Moen fortelle at deres strategiske plassering rett ved siden av de nyåpna snøscooterløypene ga nye muligheter. Her kan kundene kjøre rett ut i løypenettverket. Virksomheten driver paret fra sin egen gårdsplass.

Selbustrand Snøscooterutleie hadde åpning lørdag 3. mars. Der ble det grilling, servering av kaffe og en del salg av klær. Omtrent 30 personer stakk innom for å bevitne åpningen av nyetableringen. Scooterne ble også utleid, og Moen håper at både lokale og folk utenfor bygda vil benytte seg av tilbudet.

Klær kan man enten kjøpe, eller leie for scooterturen. Foto: Per-Erik Ofstad

Denne virksomheten er naturligvis sesongbasert, men Moen utelukker ikke at de i fremtiden vil kunne tilby tjenester også utenfor vinterhalvåret. Med tanke på at våren allerede begynner å nærme seg vil denne første sesongen bli spesielt kort for Selbustrand Snøscooterutleie. 1. mai stenger løypene, og da er det foreløpig også stopp for all utleie.

Avslutningsvis kan Moen fortelle at det er billigere å leie scooter, enn å eie hvis man kun kjører noen ganger for året. Selbustrand Snøscooterutleie håper nok at flere vil benytte seg av muligheten til å leie framfor å eie i fremtiden.