Røros Venstre mener det er plass til mange flere i skiløypene i Røros og økt skiturisme.

Kommunestyrerepresentant Per Arne Gjelsvik har sendt inn en interpellasjon til kommunestyremøtet 11. februar der han spør om ordfører Isak Veierud Busch vil ta initiativ overfor Røros løypeforening og lokalt næringsliv i denne saken.

Her er interpellasjonen:

Det er viktig at Røros utvikler seg videre. Vi er kjent som norsk verdensarvsted og vi har ledet an i den norske utviklinga av lokalmat.

Samtidig har Røros kommune gjort tydelige valg i forhold til grønn omstilling: Det er laget klimabudsjett og det arbeides med at kommunen vår skal bli den første kommunen som oppfyller kriteriene som «miljøfyrtårn».

Denne statusen har allerede en rekke ledende bedrifter i vår kommune oppnådd. Vi er i dag i den heldige situasjon at vi knapt har forurensende industri og det er lett å komme til Røros med både bil, tog og fly. Undersøkelser viser at de som kommer hit ønsker naturopplevelser.

Hvordan kan næringslivet i kommunen vår utvikle seg videre i grønn retning og rendyrke profilen som en framtidsretta miljøkommune? Røros Venstre mener vi nå har store muligheter som vi må gripe tak i og systematisere.

Utvikling i klima har gjort vintrene på Østlandet, rundt Trondheimsfjorden og på Møre snøfattige og til dels snøfrie. Det er uttrykt et stort savn i disse områdene for skiopplevelser, skilek og skiturer. Samtidig har våre vintre blitt mindre kalde, vi har rikelig med snø og vi er ikke lenger tvunget til inneliv pga. kulda.

Snøen vår er produsert miljøvennlig fra oven og ikke fra snøkanoner. Vi har skisesong fra november og ut april. Vi kan tilby en etterspurt, sunn aktivitet til alle aldersgrupper.

Røros løypeforening har et godt løypetilbud og de 2 siste årene er kvaliteten ytterligere hevet etter at Ren Røros har bidratt økonomisk slik at det nå kan kjøres 2 løypemaskiner samtidig.

I tillegg kjøres det løyper i Brekken/Vauldalen og i Galåen. Vi kan tilby skiturer i ren natur med minimal støy kombinert med utsikt og naturopplevelser. Midt i sentrum er Åsgjerdet et eldorado for barn.

Kanskje kan det arrangeres historiske og litterære skiturer? Rene treningsturer er alternativet for de som prioriterer bedret kondisjon. Spreke og økonomisk godt skodde pensjonister er i dag er ei av flere målgrupper.

Sportsbutikkene våre selger alt nødvendig utstyr. Skituristene må få tilbud om velsmakende lokalmat på restauranter og hoteller etter avsluttet aktivitet.

Røros Venstre mener det er plass til mange flere i de flotte løypene våre, og vi tror Røros har et betydelige potensiale for økt skiturisme. Dyktige folk i reiselivsbransjen kan sikkert markedsføre «pakker» som tilpasses behovene, som sikrer fornuftige inntekter og som utvikler løypetilbudet ytterligere.

Vi tror det er marked for en «annerledes» skidestinasjon som dyrker bortoverski, lokalmat, kultur og miljø og som passer helt og fullt inn i visjonen «helsebyen på fjellet».

Nettdomene «Norsk skitursenter» er fortsatt ledig...

Vil ordfører Isak Busch ta initiativ overfor Røros løypeforening og lokalt næringsliv i denne saken?