Etter å ha vært konstituert i stillingen siden før jul, er det nå klart at den nye distriktsredaktøren i NRK Trøndelag er Joar Elgåen.

Han har vært ansatt i rikskringkastingen siden midten på 90-tallet, men smaken for journalistikk fikk han noen år tidligere da han gikk på Trøndertun.

Startet med Radio1

Her kom han i kontakt med daværende Radio1, som hadde studio på folkehøyskolen på Gimse, og han gikk gradene fra kaffekoking til nyhetsproduksjon.

Elgåen har vært tilknyttet NRK sine distriktskontor i Innlandet og Trøndelag og har de siste årene hatt stillingen som nyhetssjef på Tyholt.

For ti år siden hadde han familiegården hjemme i Elgå ved Femunden som base og fikk slik sett testet ut hjemmekontor noen år før resten av verden.

Tilbake til byen

Men de siste sju årene har Trondheim vært adressen for han og familien. Elgåen sier det er en spennende jobb å være distriktsredaktør for et av de store distriktskontorene i NRK.

Det er et mediehus som har forandret seg mye de siste årene.

– Da jeg begynte her i 1995 var NRK Trøndelag en ren radiostasjon og vi produserte bare radiosendinger der vi alle var radioreportere. Så kom de store utbyggingene av distriktsfjernsyn i 1995-96 og vi ble såkalte bi-mediale reportere som jobbet både med radio og tv.

I ettertid så har jo mer og mer av verden funnet ut at internet er en bra greie og NRK produserer mye innhold som blir publisert på nett. Vi driver i dag med tre publiseringsplattformer, radio, tv og nett, sier han og legger til at deler av produksjonen også legges ut på sosiale medier.

Den nye distriktsredaktøren mener omstillingen i NRK, både sentralt i Oslo og ute blant distriktskontorene, vil fortsette også i fremtiden.

– Vi har en kringkastingssjef som sier at det eneste han kan garantere, er at vi skal fortsette å forandre oss herfra og inn i evigheten.

Hør intervju med Joar Elgåen her: