Røros Hotell har iverksatt permisjoner og de fleste ansatte vil jobbe ut mandag. Etter dette så stenges dørene til alle virksomhetene som drives av hotellet. Det vil si, foruten selve hotellet, Vertshuset, Kaffestuggu, Berkel og Bar og Erzscheidergården .

Hotelldirektør Terje Lysholm sier til Nea Radio søndag kveld at helgen har vært påvirket av koronaviruset og ikke minst føringer og retningslinjer fra det offentlige.

– Vi hadde i natt 24 gjester i stedet for nærmere 300 som ville vært ordinært. Gjestene har hatt en fint opphold til tross for ekstraordinær situasjon, sier Lysholm.

Vauldalen holder stengt i to uker

Ved Vauldalen Fjellhotell ble alle ansatte tatt ut i permisjon fredag og hotellet har holdt stengt i helga.

– Vi kom hjem fra en fire dagers tur over rørosvidda på fredag, til en noe annerledes virkelighet enn den vi dro fra noen dager før. Vi drar på to turer hver vinter fra Vauldalen til Røros langs den gamle vinterveien med hest og slede - en reise med lokal mat, musikk og historie i fokus. Da vi kom til Røros ringte både reiselivssjefen og næringssjefen for å forhøre seg om statusen vår, sier Ann-Sofi Skott Svendsen ved hotellet. Hin sier videre at de nå innretter seg etter de rådene de får og holder stengt i 14 dager.

Rørosvidda Hotell stenger tirsdag

Rørosvidda Hotell stenger også tirsdag for å bidra til å redusere smitte av Corona viruset. På hotellets facebooksider står det at vorksomheten vil være stengt inntil videre.

– Hotellet vil åpne igjen så snart myndighetene mener det er forsvarlig, men hensynet til liv og helse vil være det viktigste slik situasjonen er nå. Vi ser fram til å ta imot våre gjester igjen når vi gjennom felles innsats har fått situasjonen under kontroll, heter det i meldingen på facebook.

Bergstadens Hotell stenger fra mandag morgen.

– På grunn av det pågående virusutbruddet Covid-19, må vi fra mandags morgen stenge hotellet og de tilknyttede barer og restauranter. Dette er trist for alle ansatte og dere, våre viktigste støttespillere; gjester, heter det på hotellets facebookside.

– Vi vet dessverre ikke når vi åpner igjen.