Stort uteareal

Skolen blir på 7100 m2 som skal romme undervisningslokaler, mottaksskole, en egen avdeling for elever med særskilte behov, bibliotek, Newton-rom og en volleyballhall i tillegg til et stort uteareal som også skal fungere som parkområde.

Entreprenører og representanter fra Kommunen gleder seg over at de endelig eri gang med byggingen. Foto: Hroar Wold Nordhaug

Samspillsmodellen

Skolen skal bygges etter samspillsmodellen. Denne modellen gjør at kommunen og entreprenørene samarbeider tett igjennom hele prosessen. Arild Hopstad, prosjektleder for Stjørdal kommune er ikke redd for at entreprenørene får for stor kontroll på byggeprosessen; -vi legger opp til politisk involvering under vegs samt at vi i administrasjonen er med hele veien, sier Hopstad og legger til at kommunen kan dra i håndbrekket når som helst i prosjektet.

Ikke maskinførerkurs

Ordfører Eli Arnstad tok selv plass bak spakene i den store gravemaskinen for å sette igang gravingen. Hun mener byggingen av skolen er ett kinderegg; - bærekraftig energimessig, økonomisk og sosialt fordi de som skal bruke bygget får være med å bestemme.