Lukker ikke dører

Emma Straub (19) er tatt ut til det norske Yrkeslandslaget og skal konkurrere i helsearbeiderfaget i Yrkes-EM i Polen . Til daglig er hun lærling ved St. Olavs Hospital i Trondheim og hun er glad for og kunne inspirere andre unge til å velge yrkesfag; - det er ikke slik att å velge yrkesfag lukker noen dører, sier Emma og mener at det er veldig gunstig å kunne få lønn under utdanning.

Hør intervjuet med Emma nederst i artikkelen.

Adrenalin

Nea Radio møter Emma i et øvingsrom på Kunnskapssenteret ved St.Olavs Hospital. Når vi starter intervjuet har hun akkurat hatt en øvelse der det var et akutttilfelle; -jeg har litt adrenalin nå, sier Emma når hun viser oss øvingsrommet. Og mere adrenalin blir dett nok når den unge lærlingen skal stå foran en jury og gjøre øvelsene på engelsk under EM.

Høyere status

Emma synes det er gøy og kunne konkurrere i yrket sitt og mener det gir henne en fordel at hun kan trene på øvelser hun kan få når hun skal ta fagprøven. Em- arrangeres av Worldskills. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.