– Jeg kan love deg det at jeg har prøvd meg. Utover det skal jeg ikke si så mye, sier leder og grunnlegger av Industri- og næringspartiet Owe Ingemann Waltherzøe til Nea Radio.

Waltherzøe var nylig på besøk hos lokallaget i Trondheim og Trøndelag og Nea Radio fikk intervju med partilederen i etterkant. Der kom beundringen av Giske frem.

– Trond Giske er en av de dyktigste politikerne jeg vet om. Han har det Arbeiderpartiet trenger, men ikke vil ha, sier Waltherzøe.

– Kan du si hva som gjorde at du ble interessert i Trond Giske og hans politikk?

– Trond Giske er en av de som forstår behovet for et oppegående næringsliv. Han har forstått verdien av fortsatt industribygging i Norge. Giske har skjønt at vi må utvikle og ikke avvikle, sier Waltherzøe.

Trond Giske har blitt spurt om henvendelsen fra INP og Waltherzøe, men har så langt ikke kommentert saken.

Tiden for -ismer over

I løpet av oktober rundet Industri- og næringspartiet 7500 medlemmer etter å ha eksistert i overkant av to år. Hele 3200 av de nye medlemmene har meldt seg inn siden nyttår, ifølge partiet.

Walthersøe sier at de ikke vil definere seg langs en tradisjonell akse-tenkning fra venstre til høyre, men at de heller samarbeider med partier på enkeltsaker.

– Det mener vi er gammeldags. Jeg tror at de fleste nå definerer sitt ståsted ut fra saker, sier han.

Waltherzøe sier at folk går inn og plukker enkeltsaker som de identifiserer seg med fra Rødt ute på venstre, til FRP på høyre side.

– Sunn fornuft er det vi trenger nå. Vi trenger realpolitikk og ikke politikk som er hengt opp i gamle dogmer og -ismer som er funnet opp for flere hundre år siden.

Grunnrenteskatten fører til utflagging

Waltherzøe sier at han er motstander av grunnrenteskatten som har ført til permitteringsvarsler langs kysten.

– Du vet at vi kan ikke ha en regjering som legger opp til å beskatte en næring med 62 prosent skatt, opp fra 22 prosent.

Den foreslåtte økningen fra regjeringen vil føre til utflagging av virksomheter sier han.

– Det sier seg selv at da begynner de å se seg om etter andre steder å produsere.

Hør intervjuet med Waltherzøe her: