Foto: Statens vegvesen

Staten Vegvesen fikk tips om en transport av et knusverk som skulle fra Trøndelag ned til Litauen. I følge dispenasjon fra Staten vegvesen skal man ikke kjøre lørdager mellom klokka 0600 og søndag kveld ved midnatt.

Vogntoget ble stoppet av politiet og tatt med Steinkjer Trafikkstasjon der det ble utført vektkontroll av vogntoget. - Her var det ikke noe på stell i forhold til disepensasjonen på vekt, og dette medførte et overlastgebyr på kr 77.000 kr. I tillegg var vekten på hengeren over 1,5 gang i forhold til vekten på motorvogn

Under kontrollen ble det avdekket at tillat totalvekt på tilhengeren, aksellast, akselavstand, total lengde på vogntoget og overheng ikke oppfylte noen av kravene.

I følge dispensasjonen så hadde lasten et tillat overheng på 2 meter,men overhenget på lasten var 4,2 meter. I tilegg var lasten/ utstikket i tillegg heller ikke forskriftmessig merket.

– Det ble satt hjullås på kjøretøyet og dette blir ikke fjernet før foretaket har betalt gebyret, opplyser kontrolleder i Statens vegvesen, Stig Olav Saur.