Onsdag feirer Ukraina sin uavhengighet fra Sovjetunionen. Dagen sammenfaller på dagen seks måneder siden russiske styrker invaderte landet.

I Trondheim har Fagforbundet BSF (Buss- og Sporveisarbeidernes Forening) tatt initiativ til å markerer de dagen, gjennom å la det ukrainske flagget synes i bybildet. I forkant av uavhengighetsdagen, har Fagforbundet BSF kjøpt inn 440 ukrainske flagg. Disse har blitt festet på trikker og busser i hele regionen.

- Vi håper at dette skal minne folk på det som skjer i Ukraina, nå som hverdagen er tilbake. I begynnelsen av denne krigen var folk i sjokk over at det kunne bryte ut en krig i Ukraina, men nå virker det som om det nesten ikke er snakk om det lenger, sier nestleder i Fagforbundet BSF, Morten Waclawczyk, til Dagbladet Trondheim.

Det var Dagbladet Trondheim som først omtalte saken.

Støtte og solidaritet

Fagforbundet har bedt byens kollektivselskap, Gråkallbanen, Vy og Tide om å flagge på sine kjøretøy denne dagen. Waclawczyk opplyser til avisen at det ikke vil bli flagget i Orkanger, dette grunnet en feil med festemekanismen til flaggene.

- Dette handler om at vi ønsker å vise støtte og solidaritet til det ukrainske folket. Vi er mot krig og for fred, for å si det sånn, sier han til avisen.