Fra nord i Trøndelag til Nord-Troms ventes utfordrende snøskredforhold med betydelig og stor snøskredfare i dagene framover.

- Mye nedbør på et allerede ustabilt snødekke gjør at vi venter flere naturlig utløste skred i hele regionen. Snøskredfaren er økende, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Emma Julseth Barfod.

Naturlig utløste skred ventes

En kald og tørr start på vinteren har ført til at det har dannet seg vedvarende svake lag i snødekket. Tester og observasjoner de siste dagene har vist at det er svært lett å løse ut skred på disse lagene. Vind og økende nedbør vil øke belastningen på disse lagene og skred vil kunne løsne av seg selv.

- Nå er det varslingsregionene Nord-Troms, Lyngen, Indre Troms, Svartisen og Helgeland som ser ut til å få mest vær og derfor er mest utsatt, men vi venter også naturlig utløste skred ellers i Nordland, Troms og nordlige deler av Trøndelag, sier vaktlederen.

Hold deg unna skredterreng

Selv om snøen er svært etterlengtet for skifolket og mange skikjørere nok føler at de har mye skikjøring til gode etter en snøfattig start på vinteren, har snøskredvarslingen en klar oppfordring til skifolket.

- Hold deg unna skredterreng og utløpsområder! Vedvarende svakt lag i snødekket gjør forholdene svært ustabile og skred kan bli store, advarer Barfod.

Oppdaterte snøskredvarsler finner du på Varsom.no hver dag klokka 16.