Iherdig innsats fra smittesporingsteamet, i samarbeide med en befolkning som har deltatt på 10-dagersdugnaden, har medført at vi mener å ha rimelig god kontroll. - Vi har totalt i dag 166 i karantene, står det i en statusrapport utsendt fra Stjørdal kommune.

- Vi har fått en positiv test i dag søndag som var forventet fra en som allerede er i karantene, står det i rapporten.

Fra Lånke skole er det ingen tegn til smitte. Alle har testet negativt. Fra Halsen ungdomsskole er det heller ingen tegn til smitte. Alle tester er negative.

I Taraxacum barnehage er to ansatte i hjemmeisolasjon og mange i karantene.

På rådhuset er 12 ansatte i karantene etter at en ansatt fikk påvist smitte før helga. Alle nærkontaktene har testet negativt.

I samarbeid med både Trondheim og Malvik kommune leter Stjørdal kommune målrettet etter mulige smittekilder, og melder folk i karantene.

Flere av de som har vært syke og isolert siden 30.10. begynner nå å få komme ut og i aktivitet igjen, men de fleste er fortsatt i et forløp med oppfølging fra fastlege og delvis Luftveispoliklinikken.

Stjørdal kommune har siden 30.10. fulgt opp 34 smittede.

- Smittekilde har i flere tilfeller vært vanskelig å finne, vi har ikke funnet sikker sammenheng mellom to forgreininger på Stjørdal, så jeg vurderer at vi har hatt minst to grupper smittede som har ukjente smittekilder, sier kommuneoverlegen Leif Edvard Muruvik Vonen.