Under kommunestyremøte i Kimen kulturhus torsdag 10. september ble det klart at Lillemoen omsorgsboliger blir realisert ved et enstemmig kommunestyre. Det har vist seg at det har vært et større behov i Stjørdal kommune for slike tjenester, noe de nye omsorgsboligene i høy grad vil være med på å imøtegå. Prosjektet er nå klart for å legges ut på anbud.

- Det innebærer at vi får satt i gang et prosjekt med 12 boliger for de som har spesielle behov og som allerede er identifisert. De kan nå glede seg til at vi kjører i gang en anbudsprosess og bygging etter hvert i det nærmeste året, forklarer varaordfører Ole Hermod Sandvik.

- Det er jo voksen ungdom, uten at jeg kjenner hver og en. Men det er folk som bor hjemme hos foreldrene sine som da kan få et mer normalt liv, i den forstand at de har blitt voksne og kan bo for seg selv. Det betyr mye for alle oss at vi kan klare oss selv, det har noe med et fullendt liv synes jeg. Derfor er det ekstra gledelig at vi enstemmig har fått til dette her, legger han til.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

En gladsak

- Det er uten tvil en gladsak. Også er det med denne som alle andre saker at det er viktig at det skjer innen økonomiske rammer, som også er lagt inn i vedtaket. Slik blir det økonomisk mulig for de som skal flytte inn, slik at de kan betale sin andel, sånn at kommunen også kommer godt ut av det. Da har vi råd til lignende prosjekt i fremtiden, forteller Sandvik.

Fra talerstolen opplyste Sandvik at det hadde vært noen utfordringer med kostnadsrammene før sommeren, han forklarer hva det innebærer:

- Vi synes det ble kostbart. Disse skal jo kjøpe og eie sin egen bolig, hvis det blir for kostbart så vil de jo ikke ha råd til dette. Da vil de jo gå glipp av den muligheten til å etablere seg på egen hånd og fortsetter med å bo hjemme. Det ønsker vi ikke. Derfor har vi fokus på kostnadene, både på vegne av beboerne men også på vegne av kommunen som har en utgift med dette, opplyser han.

Viktig med økonomiske rammer

Men selv om det nå er vedtatt er det ikke bare å kjøre i gang med prosjektet uten videre, det er fortsatt noen deler som må på plass før omsorgsboligene blir realisert:

- Dette skal knas på litt videre også skal det ut på anbud. Vi forventer jo at det skal holde rammen og det er ikke gitt at det gjør det. Men vi har satt en ramme og det er et kraftig signal til de som da eventuelt leverer anbud på dette prosjektet; dette er rammen og her er det bare å holde seg innenfor. Ellers er det ikke sikkert det her blir gjennomført, avslutter han.