Det er faktisk bare 760 innbyggere igjen i Tydal. Liten når det gjelder innbyggertall, stor når det gjelder areal, natur og potensiale for utvikling.

- Hva skal til for å få ungdommen tilbake? Det spurte Tydal kommune om da de inviterte utflytta tydalsungdommer til pizza og prat på Egon i Søndre gate i Trondheim onsdag kveld.

OPTIMIST: Næringskonsulent Olav Harry Østby har ledet mange slike kvelder, også denne. Han gir aldri opp! Foto: Andreas Reitan

- Spørsmålet er nok ganske generelt for de fleste distriktskommunene, men ikke desto mindre viktig, sier næringskonsulent Olav Harry Østby, som mener det nå bør bli en form for regularitet i disse treffene.

I Trondheim onsdag kveld var Tydal kommune representert med både ordfører Jens Arne Kvello, kommunedirektør Heidi Horndalen, ingeniør Grete Sandvik Græsli, lærling Anniken Kløften og næringskonsulent Olav Harry Østby.

Alf Ronny Rotvold fra Selbuhus Industrier AS fortalte om de fleksible tilbudene hus-og hytteleverandøren kunne tilby, og Paula Elise Brynhildsvoll og Lidvar Vartdal fra Selbu Sparebank orienterte om lokalbankens tilbud ved en eventuell nyetablering i hjemkommunen.

Det er nå snart tre år siden sist Tydal kommune hadde et tilsvarende arrangement, da på Lerkendal stadion, med påfølgende fotballkamp. Egon minner lite om Lerkendal, men sannelig kom ikke trenerlegenden Nils Arne Eggen på besøk, i alle fall kom "Super-Nils" på besøk, med imponerende kunnskaper både om Tydal kommune og om problemstillinger knyttet til kveldens tema.

Kanskje kan Kløfta etter hvert bli viktigere for ungdommene enn Lerkendal?