Hvordan skal ta vare på utmarka, hva er godt bruk og hva er misbruk? Det er spørsmålet som stilles under et åpent møte i Meråker, i regi av Naturvernforbundet Stjørdal og Meråker.

– Utmark er utsatt, og vi ønsker å ta opp hva vi kan gjøre for å ta best mulig vare på den, sier leder i Naturvernforbudets lokallag, Morten Harper.

Debatt

– Vi har fått med oss blant annet ordfører Karia Anita Furunes, og andre lokalpolitikere med forskjellig ståsted, sier styremedlem i naturvernforbundet, Kai Kristiansen.

– Vi har også med Marius Nilsen i Forum for natur og friluftsliv, så her er det folk med forskjellig og sammensatte ståsted i denne saken.

Snøskutere

– Vi skal diskutere hva slags kvaliteter ved utmark vi ønsker å ta vare på og hvilke trusler og utfordringer utmark kan være utsatt for, sier Morten Harper. Han nevner snøskutere som eksempel på mulige trusler.

– Dette er noe vi er opptatt av. Det er laget noen skuterleier og enkelte ønsker å utvide området man kan kjøre på. Dette er vi kritiske til. Kai Kristiansen mener at jo flere løyper man har, desto større er sjansen for at folk kjører ulovlig. De håper på god deltakelse fra publikum.

– Her er det helt klart motstridende meninger, så dette kan bli en frisk debatt, slår han fast.

Møtet avholdes på Fonnfjell Hotell.

Hør intervjuet her: