- Jeg tror alle tre kommer til å beholde stjerna si, sier Roar Hildonen, resturantsjef for resturantene To rom og kjøkken og E.C Dahls Pub og Kjøkken i Trondheim.

Mandag kveld skjer utdelinga av Michelinstjernene for Norden i 2021.

I februar i fjor fikk Trondheim tildelt tre Michelinstjerner. Utdelingen ble holdt i Trondheim. Speilsalen på Britannia Hotel, Fagn og Credo var de tre som altså ble tildelt stjernene på hjemmebane.

Råvarer i verdensklasse

- For alle oss som driver innen reiseliv, så gir det oss stor oppmerksomhet. Det at vi hadde utdelingen i Trondheim gjorde at det ble en stor tilstrømming av journalister som fikk muligheten til å reise rundt i Trøndelag og møte produsenter og se på råvarene våre som er i verdensklasse, sier Roar Hildonen.

Utsiktene var lyse for de ferske Michelinstjerne-vinnerne. Så kom mars måned og resturantene måtte stenge ned grunnet koronaviruset den 12. mars.

- Vi merket at vi hadde noe på gang i mars, men fra 12. mars ble det bråstopp. Jeg mistet 3000 bookinger bare den første uka etter. Det var en katastrofe, uten tvil, sier han.

Håper å beholde stjernene

Om utdelingen mandag kveld sier Hildonen at han håper på å beholde stjernene resurantene fikk i 2020. Ifølge folk i resturantbransjen er sjansen for nye stjerner til Trøndelag liten. Han sier det ikke har vært noen fra Michelinguiden på besøk dette året.

Han tror derimot at Maaemo i Oslo får tilbake sine tre stjerner, som de mistet etter at resurantsjef Esben Holmboe Bang stengte ned resuranten og åpnet opp på nytt i større lokaler. I tillegg tror han at det er muligheter for at noen andre i Norge kan få sin første stjerne.

- Hvis jeg skal tippe tror jeg det er speilsalen på Britannia som har størst ambisjoner om øke antall Michelinstjerner til to eller tre, sier Hildonen.

Skatval og Steinkjer på gang

Når det gjelder steder utenfor Trondheim som har mulighet for å få stjerner, trekker han fram Skatval i Stjørdal kommune og Steinkjer som kandidater i framtida. Han nevner Einberget på Skatval spesielt som en resturant med potensial.

- Jeg helt overbevist om at det som skjer i Trondheim inspirerer resturantene i distriktet. Kanskje har man enda større sjanser for å lykkes på et mindre sted, fordi man får en helt annen støtte fra lokalmiljøet, sier Roar Hildonen.

Kveldens Michelin-utdeling skjer i Stavanger Konserthus og blir direktesendt av Matkanalen på TV.