30 – 40 politifolk, gjerder og fire pansrede kjøretøy er på plass utenfor Kimen kulturhus i Stjørdal. Klokka 17 i ettermiddag har den islamfiendtlige gruppa SIAN – Stopp islamiseringen av Norge – varsla en markering i kimenparken.

Har sperret av hele Kimenparken

- Vi har rigga oss slik at vi kan legge til rette for ytringsfriheten, og vi vet det vil være en appell fra SIAN her i ettermiddag, sier Veronica Hammer som er innsatsleder for Værnesregionen.

Innsatsleder i Værnesregionen, Veronica Hammer, sier alle kan føle seg trygge under SIANs markering i Kimenparken fredag ettermiddag. Foto: Karin Jegtvik

* Les også:Lokalt politi har bedt om bistand fra Oslo politidistrikt

Godt rigga

Politiet har sperret inn hele området rundt Torgkvartalet og politi holder vakt over hele området. De pansrede kjøretøyene har kommet opp fra Oslo, og også politifolk fra Oslo bistår med å opprettholde sikkerheten rundt demonstrasjonen.

- Vi er godt rigga med tanke på mannskap. Vi har god bemanning med forskjellige enheter fra lokalt politi og bistand fra Oslo politidistrikt.

- Dere stiller med pansrede kjøretøy - hva forventer dere at demonstranter eller motdemonstranter kommer med?

- Vi forventer at det skal gå rolig og fint for seg. SIAN skal få bruke ytringsfriheten sin samtidig som folk skal føle seg trygge. De pansrede kjøretøyene blir brukt i opptøyer og demonstrasjoner fordi de tåler mer og kan løfte ut mer mannskap. Siden vi ikke har de selv, må vi låne fra Oslo, forklarer Hammer.

Et 30-talls politifolk er til stede for å holde vakt under SIANs demonstrasjon i Stjørdal fredag ettermiddag. Lokalt politi har bedt om bistand fra Oslo politidistrikt. Foto: Karin Jegtvik

Folk er positive

Mange skuelystne har trukket til Kimenparken for å se nærmere på det massive sikkerhetsopplegget til politiet, men ifølge Hammer har reaksjonene fra folk for det meste vært positive.

- Folk er generelt positive til at politiet er ute og ivaretar sikkerheten. Vi ønsker de som vil komme og høre appellen velkommen.