- Det å kunne teste seg ut av karantene er et sosialt bra tiltak for ungdom. Samtidig avtar smitten blant voksne nå som veldig mange er vaksinert, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Krise i Værnesregionen?

Selv om det er sprengt testkapasitet i Trondheim for tiden er det ingen grunn til bekymring på akkurat det punktet i Værnesregionen. I følge Vonen er det en fleksibilitet i de fire kommunene i regionen for å øke bemanningen på testing om det skulle være behov for det.

- Vi har en heldig situasjon i Værnesregionen at både Stjørdal og Meråker har folk som kan å ta tester gjennom grensekontrollen, og de er ikke like bundet til det oppdraget hele døgnet. Så da har vi god mulighet til å styrke testing i alle fire kommunene.

Faren er ikke over

I Værnesregionen er man foreløpig skånet for de største utbruddene. Likevel påpeker kommuneoverlegen at vi på ingen måte er trygge enda.

- Det går mye forkjølelse nå, og det er ikke lenge siden jeg hørte om en barnehage som hadde en avdeling hvor åtte av elleve barn var borte med forkjølelse. Det er viktig at når man kjenner symptomer på noe som ligner covid-19 så må man bestille test, også de som er vaksinert. Vi har jo også sett eksempler på at folk som er vaksinert med både dose en og to har blitt smittet, og de kan være smittsomme.

- Med andre ord, ikke gå på skolen, ikke gå på jobb, ikke gå på fest, ikke gå på besøk til andre så lenge du har symptomer på noe som kan ligne på covid-19, sier Vonen.