Det var mildt sagt ingen jubelstemning da statsbudsjettet ble presentert for politikere og andre interesserte på en konferanse på Statens Hus i Trondheim i dag tidlig.

– Jeg blir nesten litt forbanna når regjeringen presenterer dette budsjettet som om de satser på kommunesektoren og realiteten er at vi faktisk går i minus med dette, sier ordfører i Røros, Hans Vintervold.

Saken fortsetter under lydklippet

Magaplask

Regjeringen har heller ingen planer om å bevilge penger til elektrifiseringen av Trønderbanen.

– Dette er rett og slett flaut av regjeringen, sier varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian og karakteriserer utsettelsen som et magaplask.

– Her har man initiert sammenslåingen av trøndelagsfylkene, det har vært stor stemning og høy sigarføring. Likevel har man da valgt å ikke satse på framtidsrettet infrastruktur som vil være forenende for de to fylkene. Vi hadde faktisk forventet at det skulle bevilges penger til dette, sier Sveian som håper at stortinget kan samle seg om å gjennomføre dette prosjektet.

ROBEK

Jan Håvard Refsethås er heller ikke fornøyd.

– Slik det ser ut nå vil vi gå ned i inntekt. Det er særlig hardt for oss som har vært på ROBEK-lista noen år. Det har vært krevende å spare inn slik at vi kunne komme oss av ROBEK og vi har ikke mer å gå på, mener Refsethås.