Ved utgangen av februar var det 5 212 helt ledige i Trøndelag, noe som er 715 færre enn for ett år siden. Nedgangen er spesielt stor på Fosen, som har 170 færre ledige nå i februar mot samme tid i fjor.

Ledigheten i Trøndelag holder seg fortsatt lavt og var ved utgangen av februar på 2,1 prosent. Ledigheten synker over hele landet og landssnittet for helt ledige var i februar på 2,5 prosent.

Godt arbeidsmarked på Fosen

Fosen opplever en rekordlav ledighet og flere kommuner har hatt en halvering i ledigheten siste året. Dette gjelder Ørland, Åfjord og den nye kommunen Indre Fosen. Den nye kommunen har en nedgang på 103 personer og har nå en ledighet på 1,7 prosent.

–Dette har blant annet sammenheng med økt aktivitet på verftet i Rissa, og at flere som har vært tilknyttet verftet nå har funnet seg andre jobber, sier Bernt Asle Arntsen, avdelingsdirektør ved NAV Trøndelag, i ei pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Nav Trøndelag

Under en prosent ledighet i syv kommuner

Syv av Trøndelags 47 kommuner har en ledighet under en prosent: Fosnes, Hemne, Åfjord, Osen, Røyrvik, Lierne, Flatanger. Lavest ledighet har Fosnes kommune (0,3 prosent) og høyest ledighet har Meldal (3 prosent).

Blant de største kommunene i fylket har Namsos lavest ledighet, med 1,7 prosent. Deretter følger Orkdal og Melhus med 1,9 prosent, Trondheim og Malvik med 2,3 prosent, Levanger 2,4 prosent, Steinkjer 2,5 prosent, mens Verdal har 2,6 prosent helt ledige.

25 personer ledige i Selbu

I Selbu er 1,2 prosent ledige, noe som tilsvarer 25 personer. I Tydal er ledigheten på 1,3 prosent, som utgjør seks personer.

Holtålen har en ledighet på 2,1 prosent, 22 personer, og i Røros er 1,4 prosent ledig, noe som utgjør 44 personer.

I Oppdal var ledigheten i februar på 1,6 prosent, noe som vil si at 57 personer var uten jobb.