SIFA AS ble etablert i 1992. Da flyttet Siemens ut av lokalene, og de ansatte bestemte seg for å overta og videreføre drifta.

Siden har bedriften på Tømra levd med både opp- og nedturer og har de siste åra befestet sin posisjon som en av landets ledende bedrifter innen tynnplatebehandling.

Nytt bygg på 2000 kvadratmeter

Siemens er i dag den desidert største kunden til SIFA.

- Kontrakten med Siemens er avgjørende for det som nå skjer hos SIFA, sier administrerende direktør Arnt Otnes (35). - Til dem leverer vi nettstasjoner, eller "trafokiosker", både ut- og innvendig opererte.

- Kontrakten er på tre år med opsjoner og løper til en av partene sier den opp. Men - vi har tenkt å levere et skikkelig bra produkt og hvis vi fortsetter med det, skal vi levere nettstasjoner i mange, mange år framover her i Selbu.

NYE lokaler må til for å dekke etterspørselen. Foto: Andreas Reitan

Ti i uka

Det startet med 4-5 nettstasjoner i uka. Nå har kapasiteten økt til ti.

- 2000 nye kvadratmeter er avgjørende, for vi har i dag ikke takhøyde nok til å bygge de største stasjonene.Nye lokaler er viktig også for den mekaniske produksjonen. Det er trangt her, og nye produksjonslokaler og nye maskiner vil øke produktiviteten, sier Otnes.

Fra 20 til 36 ansatte

I 2017 hadde bedriften drøyt 20 ansatte. Et knapt år seinere har tallet økt med ti. - Og snart blir det behov for enda flere, sier daglig leder Arnt Otnes (35) til Nea Radio. - Midlertidig ansatte tilknytta nettstasjonsproduksjonen er nå fast ansatt, og jeg forventer at vi blir enda flere, uten at jeg kan si hvor mange.

- SIFA har vært i kraftig endring fra en ren tynnplate- til en monterings- og produksjonsbedrift. De ansatte og den kompetansen vi har her på huset er avgjørende. Mange vært her siden starten i 1992 og da jeg kom hit, var det iallefall flere som hadde 15 års ansiennitet enn som hadde fem.

Kommunalt lån

Denne uka ga et enstemmig kommunestyre i Selbu SIFA AS et ansvarlig lån på 7,5 millioner kroner "som følge av kraftig vekst og utfordringer i forhold til kapitalbinding og likviditet", som det het i begrunnelsen.

NYBYGG: Det nye bygget på rundt 2000 kvadratmeter kommer som en hestesko på baksida av de nåværende produksjonslokalene. Foto: Andreas Reitan