Rørosrein var en av tre nominerte til Bygdeutviklingsprisen til Innovasjon Norge. De stakk ikke av med seieren, men i følge en pressemelding fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke, så var de strålende fornøyd med å ha blitt nominert og være med på festmiddag i Berlin.

Jorid Svendsen fra Vauldalen Fjellhotell har også samme oppsummering etter første dag:

- Vi i vår næring tar oss sjelden tid til å være med på andre ting, men her blir vi gjort stas på og blir sett, sier Svendsen. - Det er mange aspekter med å delta på Grüne Woche. For det første får vi vist fram Røros både på Trøndelag og FjellNorge sin stand. Røros har tatt en posisjon i Norge med et godt samarbeid mellom mat og reiseliv, og vi får virkelig vist det fram til tyske besøkende. En annen viktig ting som skjer her er at vi får møtt et stort nettverk av samarbeidspartnere og potensielle kunder. Det er veldig inspirerende!

Svendsen er også godt fornøyd med opplegget fra Landbruks- og matdepartementet og den trønderske standen. - Oi! Trøndersk Mat og Drikke har koordinert standen her, og de er et veldig godt verktøy for fylket så man får løftet fram maten. Det tror jeg er viktig om Trøndelag skal fortsette å utvikle den posisjonen vi nå må kunne si at vi har tatt, som ledende innen mat og reiseliv, avslutter Svendsen.

Om Trøndelag på Grüne Woche Trøndelag er en del av Landbruks- og Matdepartementets paviljong på Grüne Woche, verdens største landbruks- og matmesse. Fra Norge er også Fjell Norge og Fjord Norge med som regioner.

Fra Trøndelag er det brukt råvarer fra hele regionen og satt sammen 10 ulike smaksretter, med råvarer fra hav til høgfjell, som skal sette matopplevelsen i sentrum for publikum. Kokkene Lars Erik Vesterdal og Jostein Austli har satt sammen en smakfull meny med blant annet rein, elg, lam, ost, laks, kveite, blåskjell, sild som hovedråvarer.

Et stort utvalg drikke er det også med, 10 sorter øl fra 5 ulike bryggeri, 11 typer akevitt, og drikke av bringebær og tyttebær. Denne totalpakken med mat, drikke og forslag til aktiviteter, skal gi det internasjonale publikumet lyst til å ta turen til matregionen Trøndelag.

Sju matdestinasjoner I forkant av messen har sju reiselivsdestinasjoner i Trøndelag satt sammen forslag til aktiviteter for mat- og drikkeinteresserte. De promoteres selvsagt på stand i Berlin, se her for brosjyren som Trøndelag deler ut på stand.

Det er fjerde gang Trøndelag står samlet på en del av Landbruks- og Matdepartementets stand på Grüne Woche. Felles for alle deltagerne på stand, er at de snakker tysk, er gode formidlere og kan selge opplevelsesregionen Trøndelag.