Etter forespørsel fra Røde Kors i Møre og Romsdal sender Sør-Trøndelag Røde Kors ned mannskap som i morgen tidlig skal avlaste redningsmannskap fra hjelpekorps i Møre og Romsdal som er i aksjon i kveld. Sør-Trøndelag Røde Kors har allerede sendt hundrevis av pledd med bil ned til mottakssenteret i Brynhallen på Hustad.

Generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland, deltok på årsmøtet til Sør-Trøndelag Røde Kors i Orkanger da cruiseskipet Viking Sky sendte ut mayday utenfor Møre og Romsdal.

– Jeg er imponert over den reaksjonsevnen vår organisasjon har når krisen er der. Det er godt å se hvor godt samarbeider fungerer på tvers av distriktsgrensene, sier generalsekretær Bernt G. Apeland.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hjelpekorps-mannskap fra Sør-Trøndelag Røde Kors samlet inn alle tilgjengelige pledd fra korps sør i Trøndelag på Bårdshaug herregård i Orkanger for å sende de ned til mottakssenteret. Nå sendes også redningsmannskap til Møre og Romsdal, slik at frivillige som er i innsats i kveld kan avlastes i morgen tidlig Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

Viking Sky med rundt 1.300 passasjerer ombord har problemer ved Hustadvika i Møre og Romsdal, og passasjerene evakueres til land med helikopter. Det er svært dårlig vær i området.

Alle hjelpekorps i Møre og Romsdal er utkalt for å bistå i arbeidet. 65 personer fra Røde Kors er allerede på vei, og frivillige har startet innsamling av tepper og utstyr til de som er evakuert til land.