Bjørn Saksgård kaller seg fremdeles Rugldaling etter mange år i Trondheim. Nå får han sjansen til å flytte hjem - i allefall delvis, da han torsdag hadde sin første arbeidsdag i Destinasjon Røros.

Mange kjenner Saksgård som sanger og bluesgitarist. Men han har også sansen for andre musikksjangere og fredag kveld opptrer han med sitt nye band Hummingbirds på Solheim Pensjonat.

Hummingbirds har et svært tilbakelent og "nedpå" konsept i akustisk form. Repertoaret består stort sett av engelskspråklige ballader fra 1960- og '70-tallet, fra artister som blant annet Richard Thompson, Bonnie Raitt, Bob Dylan, Neil Young og Jimmy Cliff . Enkelte vil sikkert kategorisere stilen som "roots-musikk" - låter som ingen andre spiller i dag, men som mange har et forhold til.

 Ellen Klemp er frontfigur og hovedvokalist, backet av Bjørn Skjetneli på sang, akkustisk gitar og munnspill og altså Bjørn Saksgård sang, akkustisk gitar, dobro og mandolin. Trestemt koring er varemerket.

Lørdag kveld har ensemblet booket seg inn på Solvalng - grendahuset på Rugldalen. Dette er et arrangement som er åpent for alle som ønsker det.

Hør intervju med Bjørn Saksgård nedenfor: