I flere år drev Kortmans Lysfabrikk, bedre kjent som Vuddu Valley, med bakst av flere slag til jul. De seneste årene har det derimot ikke vært mulig å kjøpe julebakst fra det populære stedet langs E6

- Vi får fortsatt telefoner fra folk som spør om vi har begynt å bake fattigmann, goro eller kransekake. Det sier Svend Otto Søyseth, som sammen med kona Reidun driver den populære stoppetstedet.

Siden 2015 har det ikke blitt bakt julebakst i Vuddudalen, forteller Reidun.

Nylig åpnet det nye kjøkkenet i Vuddu Valley, og samtidig ble bakeriet ordnet klart igjen. Nå blir det snart lukten av julebakst hos Kortmans Lysfabrikk i Vuddudalen.

- Vi håper vi kan være i gang med det til neste jul, sier Svend Otto.

Museum og vindmølle for tur

Det er ikke en oppgraderingen av mattilbudet som ekteparet jobber med for tiden. Ute på eiendommen står en rekke biler, både politibiler, amerikanske biler og en buss for å nevne noe.

LES OGSÅ:Vuddu Valley med uteservering i amerikansk skolebuss

I løpet av de siste årene har også mange andre kjøretøy stått ute, men med tiden har flere blitt flyttet inn.

- Vi begynner å se enden på det (utbyggingen journ.anm), for har ikke så mye mer plass å bygge på på denne eiendommen, men mye mer å utvikle, påpeker Svend Otto.

Nå håper han og konen å få til enda mer innendørs, nærmere bestemt i garasjen som ligger under hovedetasjen som huser dineren og lysfabrikken.

- Vi skal prøve å lage et litt artig bilmuseum. Mange vet at vi har mange brann-, politi- og sykebiler, samt andre biler. Mens Nea Radio var tilstede i Vuddudalen, kom to gode venner av ekteparet for å skru på deres nyeste tilskudd.

- Vi har kjøpt er en towing truck fra 1947, som faktisk har gått oppi Gol. Den er en gammel Falken bil som vi har tenkt å ordne opp, sier Svend Otto, som er veldig takknemlig for hjelpen de får med bilene.

Det er fortsatt mye å oppleve i Vuddudalen i årene fremover? - Det blir mye å oppleve her i mange år fremover før vi blir ferdig. Vi har nettopp kjøpt en vindmølle som heller ikke har kommet opp, og vi skal også opp med et vanntårn, så det blir sånn klassisk USA da, sier Svend Otto avslutningsvis.