Mange har kanskje hørt om Steinsmia som Hans og Brit Skaret drev i mangfoldige år i Trondheim. Et bredt utvalg av steiner, krystaller og mineraler solgte de til alle som var interesserte, om det var av geologiske interesse eller en interesse for det mer alternative i form av steinenes og mineralenes egenskaper.

Kjøpte opp bedriften

Sagfjæra hadde vært kunde hos Hans og Brit siden 90-tallet, og en dag hun var på besøk hos dem tok samtalen en interessant vri.

- Tilfeldighetene gjorde det sånn at jeg var på besøk og vi snakket om hva de skulle gjøre med bedriften sin ettersom de begynner å bli ganske voksne. For å gjøre en lang historie kort så spurte vi om å få kjøpe bedriften deres, rett og slett. Så, sånn ble det, sier Elisabeth.

Nå er Elisabeth og og Jonny i full gang med å restaurere sommerstua på gården for å få plass til alle gjenstandene i det som skal bli den nye Steinsmia. Varelageret fra den gamle Steinsmia var stort og består av smykker, tromlede steiner, store råsteiner, mineraler fra hele verden og mye mer.

Steinsmia Kulvik er for alle

Alle er velkommen til å besøke Steinsmia når den åpner, i følge Sagfjæra. Hun jobber mye med markedsføring for å få budskapet ut til flest mulig, og hun ønsker at alle som kommer skal ha en god opplevelse. Den unike lokaliseringen av butikken, på en høyde med utsikt utover både sjø og fjell, håper hun kan gi folk en totalopplevelse.

- Når man kommer hit får man kanskje en kaffekopp om man har lyst på det og slå av en prat, det skal være et godt besøk, sier hun.

På nåværende tidspunkt er håpet å få åpnet butikken en gang i juni, men det er vanskelig å komme med en eksakt dato for åpning i følge Elisabeth.

- Det er veldig mye arbeid som skal gjøres før vi kommer så langt.

Opplever økt interesse for steiner og mineraler

- Det virker som at det er flere og flere som er interessert i steiner og mineraler, sier Sagfjæra.

Om det er fordi hennes interesse for steiner og mineraler har økt at hun opplever det sånn vet hun ikke. Hun opplever at både menn og kvinner er kunder, og at det er stor spredning i alder på de som handler steiner og mineraler.

- Steinsmia Kulvik er for alle, uansett hvilken interesse du har for stein, sier hun.

Hør intervjuet med Elisabeth Sagfjæra her:

Her kan du se bilder av steiner og mineraler som finnes i butikken