Tilskuddet skal bidra til at kommunene kan opprette nye sommerskoletilbud, eller utvide eksisterende tilbud, står det på Utdanningsdirektoratet sine hjemmesider. I Neadalen har Selbu og Tydal inngått et samarbeid med med BUA i Selbu for å gi et bredt og godt tilbud til de som ønsker det i løpet av sommeren. I løpet av tre uker skal over 35 ulike tilbud gjennomføres, og hovedfokuset har vært på å ha lokale instruktører på hvert tilbud. Tove Storhaug, SLT-konsulent i Selbu kommune, er tydelig på at det skal være et tilbud til alle.

- Kunst, programmering, fotball, skyting, kajakk, musikk, låtskriverkurs, tur, pluss mye, mye mer - det er nesten 500 enkeltplasser for aktiviteter, så det skal være noe for alle og enhver, sier Storhaug.

Logistikk å få ting til å gå opp

Samarbeidet mellom kommunene og BUA Selbu har gjort det utfordrende å sy sammen programmet, fordi noen tilbud skal gjelde i Tydal mens andre gjelder for Selbu - og noen gjelder for begge kommunene. Nå har de kommet i mål med den jobben og gleder seg til sommeren kan begynne, men tar forbehold om endringer i tilbudet etter hvordan smittesituasjonen og smittevernreglene er på gjeldende tidspunkt.

- Smittevern er fokus nummer 1, så vi har delt inn i småtrinn, mellomtrinn og ungdomstrinn for å få det til å gå opp. Det vil uansett bli inndeling i kohorter og små grupper. Vi har tatt utgangspunkt i sånn som situasjonen er nå, så vi får følge med å se hvordan det blir fremover, sier Storhaug.

Påmeldingen er tilgjengelig på www.aktivsommerineadalen.no fra og med torsdag 27. mai.

Mange kommuner har tilbud til barn og unge i sommer

Utdanningsdirektoratet har delt ut midler til mange kommuner i Trøndelag, Stjørdal kommune har fått tildelt nærmere tre millioner kroner til formålet og har på sin hjemmeside god informasjon om hvilke tilbud det går an å melde seg på der. Røros, Holtålen og Tynset har fått tildelt henholdsvis 503 600 kroner, 193 700 kroner og 639 100 kroner uten at det foreløpig er helt klart hvilke tilbud de vil gi til barn og unge i løpet av sommeren.