Planene for et nytt midtnorsk nettkonsern ble presentert på Scandic Hell tirsdag morgen.

– Dette er en historisk begivenhet og vi har jobbet i lengre tid for å få dette på plass, sier sier styrelederne i NTE og TrønderEnergi: Jon Håvard Solum og Per Kristian Skjærvik.

- Vi er svært fornøyd med at et felles trøndersk eid nettselskap nå kommer på plass. Dette er en viktig milepæl for Trøndelag og norsk kraftnæring.

Norges nest største

Det nye selskapet blir Norges nest største nettselskap basert på antall kunder. Konsernet vil fra starten ha om lag 250 000 kunder, rundt 450 medarbeidere, og en samlet nettkapital på omtrent 5,4 milliarder kroner.

- Dette blir et av Norges største, mest effektive og kompetente nettselskap, og vil bidra til høy leveringssikkerhet og en konkurransedyktig nettleie for kundene, sier styreleder i TrønderEnergi, Per Kristian Skjærvik.

- Teknologisk utvikling og kundenes forventninger gjør framtida mer krevende for nettselskapene.

Et stort midt-norsk nettkonsern er godt posisjonert til å sikre nødvendig kompetanse og utviklingsevne til å kunne utvikle vår bransje videre, sier styreleder i NTE, Jon Håvard Solum.

– Framtida er elektrisk og vi er nødt til å ha et nett som er i stand til å ta i mot og distribuere nye former for energi.

Midtpunkt

Administrasjonssenteret for det nye nettkonsernet legges til Stjørdal, noe som vil bety 20 til 30 nye arbeidsplasser i kommunen.

– Dette er med å befeste Stjørdal som midtpunkt, sier en fornøyd ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, som også er opptatt av fremtidsrettet energi.

– Norge ligger blant de fremste i verden fornybar energi, både når vi snakker om utvikling av kilder og tilrettelegging for bruk. Det betyr at det nye selskapet ikke bare vil konkurrere i NM i fornybar energi, men også i VM, noe som er svært spennende å være med på for oss som vertskommune for det nye selskapet. En naturlig utviklingsoppgave for det nye konsernet vil være å søke samarbeid og partnerskap sørover mot Dovre og nordover mot Saltfjellet. - Framtidas krav til kompetanse, effektivitet og avkastning peker

mot flere sammenslåinger i nettbransjen i årene som kommer, heter det i ei pressemelding fra NTE og TrønderEnergi.