Det var Pensjonistpartiet ved Olav Halvor Megård som for få uker siden ba kommunedirektøren om å få en sak om mulig etablering av vinmonopol i Holtålen på bordet. Den kom altså i møtet tirsdag.

Saken ble lagt frem uten innstilling.

Heftig debatt: Det ble en opphetet og tidvis ufin debatt mellom Senterpartiets Liv Rønning og Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård i Formannskapet. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Senterpartiets Liv Rønning var sterkt kritisk til initiativet fra Megård. Hun og Megård havnet i en heftig diskusjon, og både ordfører Arve Hitterdal og kommunedirektør Marius Jermstad måtte bryte inn og be representantene om å besinne seg.

Arbeiderpartiet, som selv var i ferd med å ta initiativ til å igangsette prosessen, stilte seg bak initiativet fra Pensjonistpartiet, og gruppeleder Dag Knudsen fremmet forslag om å sende søknad til Vinmonopolet om etablering. Senterpartiets Liv Rønning fremmet forslag om det motsatte.

Forslaget fra Dag Knudsen ble vedtatt av Arbeiderpartiet, Pensjonistpartiet og Framtida i Holtålen mot stemmene Senterpartiet. Neste stopp er sluttbehandling i kommunestyret.

Megård og Rønning var ikke mindre uenige etter møtet var hevet. Hør argumentene deres her: