Lørdag 26. januar åpner snøscooterløypene på Stugudal.

– Det er noen forandringer fra tidligere år så folk bes om å sette seg godt inn i hvilke løyper som er åpne og hvilke regler som gjelder. Nå blir det endelig mulighet for våre naboer i Holtålen å kjøre snøscooter over kommunegrensa og ned til Stugudal når de også gjenåpner Gauldalsløypa, Erik Kirkvold fra Tydal Snøscooterklubb.

For å kjøre på løypene i Tydal kommune må du betale løypeavgift. Dette kan du som tidligere gjøre hos ulike utsalgssteder i kommunen og på iNatur.no.

Ny app

Nytt av året er at grunneierlaget har inngått en avtale med utviklerne av mobilappen GoMap. Den kan alle laste ned og der vil brukerne få et oversiktlig kart over løyper, informasjon om hvilke løyper som er åpne og muligheter for å kjøpe løypekort og fiskekort.

Applikasjonen har også en gps-funksjon for de som ønsker, slik at man til en hver tid ser hvor man er i løypa.

Kirkvold sier at appen er et kjekt hjelpemiddel, men at man må fortsatt huske de viktige forhåndsreglene før turen starter, selv på korte turer.

Kjør forsiktig

Han sier at fjellvettreglene gjelder i høyeste grad også på scootersetet.

– Klubben vil hele tiden fordre å ha et godt og trygt løypenett tilgjengelig, men alle er ansvarlige selv for at turen skal bli så trygg som mulig. Det kan fort legge seg snøfonner som kan være vanskelig å se og enkelte steder kan det også være overvann på sjøer, sier Kirkvold.

På Tydal Snøscooterklubb sine facebooksider får du også hele tiden siste oppdatering på løypenettet, samt linker til kjøp av medlemskap og sesongkort med medlemsrabatt.