Hør intervju lenger ned i saken! Med 3-1 seier innfridde Ranheim til fulle favorittstempelet Molde-trener Ole G.Solskjær kastet på dem før avspark.

Tribunene var fullsatte. Været topp. Forventningene ikke så små hos de 2600 tilskuerne.

Klubbene møttes i obligatorisk kamp sist i 4.runde NM 2013. Molde vant 6-0. Første møte var i 1946. Ranheim spilte kvalifisering til Hovedserien. To tidlige mål av blåtrøyene avgjorde den gang, likeså i 1954. I vinter ble det 1-1 i treningskamp på Aker stadion.

Molde kom best i gang. De presset på. 23 min. ut i kampen slo Babacar Sarr til med et solid langskudd. RIL-målvakt Even Barli hadde i sjanse. Det var 3-3 i sjanser ved halv tid. Og 0-1 på tavla.

Foto: Knut Erlend Jegersen

2.omg ble en helt annen historie. Ranheim var plutselig best i alt. Etter fem min fikk Kim Riksvold en langpasning ute på høyre side, han la inn til kaptein Mads Reginiussen. Altaværingen satte ballen kontant i mål, hans syvende (!) nettkjenning hittil denne ses.

Etter nøyaktig timen spilt la Kristoffer Løkberg inn til Riksvold. Verdalingen skled ballen inn i mål til 2-1. Hans erstatter Øyvind Storflor var servitør bak 3-1. Veteranen ble spilt fri på høyrekanten etter 75 minutter. Molde- ropte på offside, men linjedommeren holdt flagget nede. Storflor la inn til Karlsen, som bredsidet ballen i stanga og i mål.

Foto: Knut Erlend Jegersen

Til stående applaus avsluttet RIL-gutta kampen. En maikveld som ga nok en kampopplevelse både for minne – og historieboka til Ranheim Toppfotball.

Tapet var Moldes og Ole Gunnar Solskjærs fjerde på de siste sju serie- og cupkampene. Ranheim TF er derimot klar for 4.runde i NM (Strømsgodset borte) i tillegg til den imponerende poengfangsten i landets øverste divisjon: 23 poeng etter 11 kamper. Kun Tromsø og serieleder Brann har erobret tre poeng i møte med Svein Maalens nyopprykkede menn.

Neste seriekamp er borte mot Bodø-Glimt kommende søndag.

Foto: Knut Erlend Jegersen